Potravinová alergia je nepríjemná v tom, že absolútna väčšina potravín je zložená z viacerých zložiek. Ak si dáte, napríklad, tortu, neviete, či ste alergickí na maslo v kréme, orechy, alebo múku. Situácia nemusí byť prehľadnejšia ani v prípade, že sa alergia objaví po požití orieškov. Je možné, že ste alergickí na orechy, ale aj na plesne – orechy môžu byť nekvalitne uskladnené.
Môže ísť aj o skríženú alergiu.
Tým, že nebýva ľahké zistiť, ktorá zložka potravy je v skutočnosti príčinou alergie sa často nedokážeme proti alergickej reakcii účinne brániť. Ak sa u vás objaví alergia na niektorú potravinu, musíte sa jej striktne vyhýbať. To však nebýva tak jednoduché. Napríklad ak ste alergickí na slnečnicové semená, nájdete ich v mnohých pekárenských výrobkoch. Alebo kto je alergický na mliečnu bielkovinu, nájde ju v chlebe, cukrovinkách, nátierkach… Často býva alergénom niektorá z umelo pridaných látok – farbivo, konzervačná látka, dochucovadlo.
Pomocou biorezonančnej terapie je možné Vašu alergiu na potraviny diagnostikovať a následne odstrániť. Tým sa zbavíte nepríjemných príznakov, ktoré Vám komplikujú život. Potrebných je viac sedení, ktorých počet vždy záleží na konkrétnom prípade.
Alergia na lieky
Aj podanie liekov môže vyvolať alergickú reakciu. Podobne, ako pri potravinovej alergii, je niekedy ťažké určiť, či ide o alergiu na účinnú látku v lieku, nosič, pomocné látky, či inú látku. V prípade akýchkoľvek neobvyklých, alebo neželaných reakcií po požití liekov sa obráťte na svojho lekára, môže ísť o alergiu, aj o vedľajšie účinky lieku.
Najčastejšie alergické reakcie sú na lieky zo skupín antibiotiká, antireumatiká, lieky „na bolesť“, lokálne anestetiká (napríklad lokálny mesocain)